Søg på tradium.dk

Nyheder

Frisørelever fra Tradium til VM

 
 

13. september 2017

Britta Agergaard og Rikke Nielsen Støvring er udtaget til VM i Paris for frisører og er i fuld gang med at træne i disciplinen brudehår.

Foto: Rikke Nielsen Støvring (t.v) og Britta Agergaard træner intensivt for at blive klar til VM for frisører i Paris.

”Kreativitet og perfektionisme. Det er mine styrker, som jeg håber kan være med til at afgøre forskellen, når vi på søndag står i Paris og skal dyste mod nogle af verdens bedste frisører”, fortæller Britta Agergaard, der er er i gang med sin uddannelse hos Tradium og Harmonii Hair i Stoholm.

Hun er 21 år, og stammer fra Skjern, men flyttede til Haderup, da hun kom i lære. Hun havde forinden tjekket alle landets frisørskoler, og valgte Tradiums efter at have været på besøg og fået et godt indtryk.

Jeg har altid drømt om at blive frisør og nyder at kunne udfolde min kreativitet og være i et fag, hvor man altid kan lære nyt og aldrig bliver færdigudviklet, siger Britta Agergaard, der er udlært til april 2018.

Rikke Nielsen Støvring, der er 21 år og bor i Hobro, går også på Tradiums frisøruddannelse og er i lære hos Hårgalleriet i Skødstrup. Hun har også altid drømt om at blive frisør og har to år tilbage af sin uddannelse. Så det er gået stærkt med at nå så langt.

 ”Det bliver en kæmpe oplevelse at være med i Paris. Jeg har heldigvis oplevet presset ved DM og prøvet at blive bedømt at en dommer. Så jeg håber, at de erfaringer kommer mig til gode”, siger Rikke Nielsen Støvring.

 Begge frisørelever træner intensivt for at blive klar, for alle detaljer skal være på plads. Selvom de er konkurrenter, træner de sammen. I Paris skal de dyste mod 25 andre frisører fra hele verden og lande som Italien og Kina er der stort respekt for.

 ”Jeg glæder mig helt vildt, især til at blive inspireret af det gode håndværk, som det bliver muligt at nærstudere hos nogle af verdens allerbedste i vores fag”, siger Rikke Nielsen Støvring.

Brudehår på 25 minutter

Både Britta og Rikke stiller op i disciplinen brudehår. De skal sætte et langt hår op i en renfriseret frisure på kun 25 minutter. Derfor træner de i døgndrift, dels på skolen og dels hjemme foran spejlet, hvor de har en dukkehoved at øve på. De har selv udviklet frisurerne og også lavet et kostume, dukken skal klædes i.

Lige nu er det VM, der fylder alt. Et kig i krystalkuglen for fremtiden er for Britta, at hun på sigt drømmer om at kunne undervise andre, mens Rikke drømmer om at arbejde i udlandet, gerne i en storby, hvor der er basis for at lave nogle mere vilde frisurer.

På Tradiums frisøruddannelse er stoltheden stor over at kunne stille med to elever til VM.

”Vi er meget meget glade for at vi har så talentfulde og engagerede elever som Britta og Rikke, der både kan håndværket og samtidigt udfolde sig selvstændigt og med sans for alle detaljer. Derudover har de en helt særlig vilje og vedholdenhed, og det skal der til, for at nå så langt og holde motivationen. De er samtidig nogle gode rollemodeller for vores fag og det synlige bevis på, at man kan nå langt med en erhvervsuddannelse, siger Mads Almdal, der er uddannelsesleder på Tradiums frisøruddannelse.



Yderligere oplysninger

 

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig