Søg på tradium.dk

Nyheder

HHX-eleverne topper med karaktererne

 
 

26. februar 2018

På HHX på Tradium Mariager Fjord har eleverne landets tredjehøjeste gennemsnit.

Foto: Rektor Anette Skovlykke Nielsen går meget op i den enkelte elev og tilbyder blandt andet talentforløb, ekstra A-niveaufag og en stærk kobling til erhvervslivet.

Da karaktergennemsnittet for afgangsklasserne på HHX på Tradium Mariagerfjord i sommer blev gjort op, var der grund til at kippe med flaget på skolen i Hobro. Nye tal viser, at afgangseleverne kan prale af at have egnens bedste gymnasiale gennemsnit, og ikke mindst landets tredjehøjeste. Skolen ligger på en delt tredjeplads med Niels Brock Copenhagen Business College og er kun overgået af Erhvervsgymnasiet Grindsted og Campus Bornholm.

7,3 var gennemsnittet - mod 6,8 på landsplan - og det er naturligvis et resultat, som rektor, Anette Skovlykke Nielsen, er glad for.

- Jeg er rigtig stolt af min elever. De har præsteret flot, og det gælder i begge ender. Vi havde to piger, som gik ud med et snit på 11,9, og så havde vi nogle, vi fik hevet med op på 2,0, siger hun.

Hun er klar over, at resultatet kan være udtryk for et godt år, hvor tilfældighederne har spillet ind, men hun tror ikke, at det er et tilfælde med de høje karakterer.

- Der er en signifikant forskel fra vores resultat til landsgennemsnittet, og det er et tegn på, at det er dygtige elever, så jeg tror ikke, at de gode resultater er en enlig svale, siger Anette Skovlykke Nielsen.

Talentforløb og ekstra A-niveaufag

På HHX på Tradium Mariager Fjord gør man da også meget ud af både at tiltrække og fastholde eleverne.

- Vi ligger i det yderste af provinsen og er udfordret af, at vores unge ofte vender blikket mod de større byer fx Aalborg, når de skal uddanne sig, men vi har rigtigt meget at byde på, siger rektoren.

Blandt andet tilbyder uddannelsen flere slags talentforløb, blandt andet i samarbejde med Aarhus Universitet, hvor eleverne har mulighed for at følge spændende forelæsninger, som giver dem lejlighed til at vænne sig til den akademiske verden, men som også giver dem redskaber, de kan bruge i deres nuværende studieliv.

En af de elever, der går på talentforløbet dette skoleår, er Nikolaj Bossow Andersen fra 3.D, og han er begejstret for samarbejdet med universitetet.

- Jeg har været til mange spændende forelæsninger, blandt andet om brasiliansk økonomi, og jeg har lært meget, som giver mig et bredere perspektiv på tingene, og som jeg kan tage med til eksamen, siger han.

Han har allerede brugt noget af sin viden fra universitetet.

- Vi har lige afleveret SRP (Studieretningsprojekt), og her kunne jeg bruge meget af det, jeg havde lært i talentforløbet, siger han.

En andet tilbud til eleverne på HHX Mariager Fjord er muligheden for at tage seks fag på A-niveau.

Den mulighed har Linette Brink Eriksen fra 3. B benyttet sig af. Hun har valgt studieretningen marketing, der har virksomhedsøkonomi, afsætning, dansk, engelsk og spansk på A-niveau, og så har hun valgt matematik på A- i stedet for B-niveau.

- Det er hårdt, især i 3.G, men det åbner for flere muligheder, at jeg har valgt matematik på højt niveau, så jeg vil anbefale det til andre, hvis de har tiden og motivationen til det, siger hun.

Hjælp til det lokale erhvervsliv

På HHX på Tradium Mariager Fjord gøres der også meget ud af samarbejdet med erhvervslivet. Eleverne har blandt andet hjulpet den lokale fodboldklub, Hobro IK, med udfordringen at skaffe flere unge tilskuere på lægterne til superligaopgørene.

Og netop det at blive præsenteret for virkelige udfordringer er med til at motivere eleverne, mener rektor, Anette Skovlykke Nielsen.

- Hos os er lærebøgerne fyldt med nutidige erhvervseksempler. Eleverne bliver stillet over for erhvervscases af kød og blod, og lærerne har selv erfaring fra erhvervslivet - flere har stadig egen virksomhed, siger hun.

Når eleverne skal hjælpe Hobro IK med at skaffe flere tilskuere, eller besøger Burger King og Sunset Boulevard i Haverslev for at få mere kendskab til branchen og konkurrencesituationen, så er det med til at give liv til den faglige teori fra skolen og bringe elevernes læring i spil.

- I samarbejdet med erhvervslivet skal eleverne bruge deres teori om innovation og markedsføring, og det er motiverende og giver lyst til at lære, siger rektoren.

Yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig