Søg på tradium.dk

Nyheder

Ingredienserne var god stemning og sprog

 
 

05. juli 2017

Ved den nordiske venskabsuge NOVU opstod nye venskaber på tværs af landegrænser og opskrifter

Foto: Bo Høj Laursen, faglærer på Tradium, med Julian Heiononen, Pall Runar Bjarnason og Veeti Salomaa, der fik knyttet nye venskaber via madlavningen i venskabsugen.

Skolekøkkenet på Tirsdalsskolen emmede både af lækre dufte fra råvarerne og de mange forskellige sprog, som de unge fra hele norden talte, da venskabsbyerne fra Norge, Sverige, Finland og Island gæstede Randers.

 Bo Høj Laursen, der er faglærer på Hotel, køkken & restaurant på Tradium, var rykket ud for at samle de unge om madkunsten.

- Jeg er imponeret over det gå på mod, alle de unge mennesker har vist. Selvom mange er gode til engelsk, er det noget helt andet, når vi skal tale sammen om ingredienser. For hvad hedder grahamsmel lige på engelsk. Vi har klaret os med fingersprog og glimt i øjet, og det er gået rigtig godt, og vi har hver dag serveret nogle små retter mad for 120 mennesker, siger Bo Lauersen.

Madlavning gav venskaber på tværs

- Vi har fået mange nye venner ved at arbejde i skolekøkkenet, og vi har stået sammen om, at få alt klar til tiden. Nogle har aldrig prøvet at lave mad til så mange, mens andre har prøvet lidt. Fælles er, at alle har lært noget nyt om, hvad de forskellige råvarer kan bruges til, og det kan vi også tage med hjem, fortæller Pall Runar Bjarnason, der er fra Island.

Yderligere oplysninger

Hotel, køkken og restaurant
Lærer
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig