Søg på tradium.dk

Nyheder

Lykke håber at inspirere som eneste kvindelige ambassadør for transportbranchen

 
 

19. januar 2018

Lykke Kildahl Øvlisen skiftede uddannelsesspor til en uddannelse som lageroperatør på Tradium. Nu er hun udvalgt som ambassadør og glæder sig til at gøre andre unge opmærksomme på, hvor fed uddannelsen er.

Foto: 23 årige Lykke Kildahl Øvlisen er valgt som ambassadør for transportuddannelserne, og håber at inspirere andre unge, når de skal vælge uddannelse.

Gennem det næste halvandet års tid vil unge med drømme om en erhvervsuddannelse med stor sandsynlighed stifte nærmere bekendtskab med Lykke Kildahl Øvlisen. Hun er nemlig sammen med tre andre unge udvalgt til at repræsentere Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

Men at den 23-årige lageroperatørstuderende overhovedet endte på det spor, var lidt af et tilfælde.

Ikke to ens dage

I 2016 fik Lykke Kildahl Øvlisen hue på efter at have færdiggjort handelsskolernes grundforløb, men da hun ikke fandt den ønskede læreplads, valgte hun i stedet at sadle helt om.

Efter nøje overvejelser begyndte hun derfor i januar sidste år på grundforløbet til lageroperatør med speciale i logistik hos Tradium.

- Jeg har tidligere haft fritidsjob i en butik, og her fangede det mig at stå på lager, fordi jeg altid har gået meget op i orden. Derudover kan jeg godt lide, at det lidt er en mandeverden at være i, fortæller Lykke Kildahl Øvlisen, der i dag er omkring halvvejs inde i sin uddannelse og i øjeblikket er i lære hos Frode Laursen som lager- og logistikelev.

Her står hun blandt andet for at bestille reservedele hjem til virksomhedens mekanikere og sørge for, at virksomhedens lagre ser ordentlige ud. Et arbejde som hun er helt enormt glad for.

- Selvom man kunne tænke, at det er ensartet arbejde, er der aldrig to dage, der er ens, fortæller Lykke Kildahl Øvlisen, der håber på en dag at kunne blive ansat på stedet.

Vil inspirere andre

 Det eneste, det kan knibe med for Lykke Kildahl Øvlisen, er tid. For ved siden af uddannelsen og lærepladsen, har hun en anden vigtig interesse at pleje: hesten Gipsy på 12 år.

- Min hverdag går med at arbejde fra klokken syv om morgenen til halv fire om eftermiddagen, derefter er jeg sammen med min hest i 3-4 timer, hvorefter jeg tager hjem for at lave mad og så er det på hovedet i seng. I weekenderne ser jeg venner og familie, når der er tid til det. Så der er meget run på. Men jeg arbejder bedst under pres, så det passer mig fint, siger hun med et grin.

Alligevel var Lykke Kildahl Øvlisen ikke længe om at sige ja, da hun i efteråret blev spurgt om, hun var frisk på at stille op som ambassadør for Transporterhvervets Uddannelser.

For selvom de øvrige ambassadører alle er unge under uddannelse, ligesom Lykke Kildahl Øvlisen, er der særligt ét punkt, hvor hun adskiller sig fra de andre. Hun er nemlig den eneste af de fire ambassadører, der er kvinde. Hendes håb er derfor, at hun som ambassadør kan være med til at inspirere andre kvinder til at træde ind i branchen.

- Jeg tror, at der er nogle piger, der gerne vil inden for denne her verden, men som måske ikke tør på grund af fordomme. Men pyt med fordomme. Kvinder kan være lige så gode lageroperatører som mænd, hvis ikke bedre, så det skal man ikke lade sig holde tilbage af, understreger Lykke Kildahl Øvlisen.

Hun har selv mødt enkelte fordomme i faget, såsom at kvinder ikke kan køre truck, men som hun siger: - Det har jeg jo bare bevist, at jeg kan.

Fakta om livet som ambassadør

Som ambassadør for Transporterhvervets Uddannelser skal Lykke Kildahl Øvlisen blandt andet med til DM i Skills, der finder sted 18.-20. januar i Herning. Her vil hun være at finde ved transportuddannelsernes stand, hvor hun blandt andet vil fortælle de fremmødte unge om sin uddannelse på Tradium og om sin hverdag som lærling hos Frode Laursen samt vise dem, ved hjælp af en simulator, hvordan man styrer en gaffeltruck.

Derudover kan du også følge Lykke Kildahl Øvlisen på de sociale medier, hvor hun blandt andet poster korte videoklip på Instagram af sin hverdag hos Frode Laursen og fra lageroperatørstudiet på Tradium. 

Følg Lykke Kildahl Øvlisen på Instagram her: https://www.instagram.com/lykke94_transport/

Følg samtlige ambassadører på facebook her: https://www.facebook.com/MinTransportuddannelse/

 

Yderligere oplysninger

 

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig