Søg på tradium.dk

Nyheder

To Tradium talenter tager metallet

 
 

01. juni 2017

Joakim Pagter Andersen og Thomas Ariel har fået sølvmedaljer ved Dansk Industri og Håndværks medaljefond Østjylland. Medaljerne blev overrakt af HKH Prins Joachim på Århus Rådhus.

Foto: To elever fra Tradium fik sølvmedaljer for en helt ekstraordinær indsats. Fra venstre er det Lars Michael Madsen, direktør, Joakim Pagter Andersen, personvognsmekaniker, Thomas Ariel, overfladebehandler og Søren Sørensen, bestyrelsesformand.

Det er en fed oplevelse. For jeg elsker mit fag.
Jeg har altid skruet i ting og sager, og det driver mig at finde fejl og få tingene til at køre.

Sådan beskriver Joakim Pagter Andersen fra Randers, der er udlært personvognsmekaniker, sit forhold til sit fag. Han er udlært hos Tradium og Bilbutikken a/s Toyota i Randers, der har indstillet ham til medaljen med følgende begrundelse: Han har den rigtige indstilling, og er ikke bange for at kaste sig ud i noget nyt. Udover at være fagligt dygtig til at lave biler, forstår han sig på god kundeservice og arbejdsgangene. Og så er han en rigtig Toyotamand, det vil sige, at han er en god kulturbærer.

Joakim, der fik 12 til sine svendeprøve, er blevet fastansat hos Bilbutikken.

Derudover fik Thomas Ariel, der er udlært overfladebehandler hos Tradium og Expedit a/s, også overrakt sølvmedalje og håndtryk af HKH Prins Joachim.

- Jeg elsker at levere flotte og færdige resultater til kunderne. Noget af det jeg laver, er næsten helt kunstnerisk, samtidig med at vi hele tiden skal bygge større og hurtigere. Derudover er det fedt at være i et fag, hvor jeg kan arbejde med alt lige fra boreplatforme, vindmøller og butiksinventar. Jeg kan rejse ud i verden, og der er job til alle i faget.

Selvom Thomas, der er fra Hadsted, først er udlært for nyligt, har han stor erfaring, da han har arbejdet 12 år i branchen. Han syntes, det var vigtigt at få papir på det, han kan. Hos Expedit a/s håber de at kunne drage nytte af Thomas evner mange år endnu, da de netop indstillede ham for hans skarpe blik for hele tiden at optimere og nytænke. Ja på skolen var han af og til den, lærerne spurgte til råds.

Thomas fik ligeledes 12 til sin svendeprøve.

Skulderklap fra prinsen
HKH Prins Joachim overrakte medaljerne og gav de unge håndværkere en masse ros med på vejen. Han fortalte om sin betagelse af håndværksfagene, der både driver vores samfund fremad med udvikling, men også giver værdi helt ned i lokalsamfundet.

- Et lokalsamfund uden en mekaniker, smed, murer, tømrer osv. vil gå i stå. Vi ville ganske enkelt være på den. I er Danmarks fundament, I er enere inden for jeres felt.


Lars Larsen blev årets æreshåndværker
Årets æreshåndværker blev Lars Larsen, der fortalte, at han sætter en stor ære i at omtale sig selv som købmand, i stedet for direktør, da håndværkstitler ifølge ham er helt undervurderet. Han havde også en godt tilbud med til de unge medaljetagere. 2

- Bare kom til mig, hvis I nogensinde for brug for et job. For gode håndværkere er afgørende for et velfungerende samfund. Det er inden for håndværkene de gode muligheder er, faget kan bringe jer langt, og der er masser af opgaver, der venter.

Han opfordrede også til at tænke stort, så det engang kan blive en medaljetagerne, der får titlen som æreshåndværker.


Fakta

Det var 28. gange medaljerne blev uddelt. Medaljerne går til de 25 bedste lærlinge, som har afsluttet en erhvervsuddannelse med mindst 10 i gennemsnit. Foruden de store krav, som kræves for at gennemføre svendeprøven, er det også en forudsætning for at få medalje, at læremesteren kan give en positiv udtalelse om lærlingens flid, disciplin, pålidelighed og samarbejdsvilje.

Formålet med medaljefonden er at tiltrække interesserede og kvalificerede unge til erhvervsfaglige uddannelser samt at højne det faglige niveau blandt lærlinge inden for fremstillings- og reperationsområdet. Der er over 2000 virksomheder, som enten er medlem af Dansk Industri i Østjylland eller Aarhus Haandværkerforening, der står bag medaljefonden.

Traditionen med de årlige medaljeuddelinger på Aarhus Rådhus begyndte i 1991, og Prins Joachim har deltaget hvert år siden 1999. Det er Dansk Industri og Håndværks Medaljefond i Østjylland, der er initiativtager til medaljeoverrækkelsen.


Kontakt

Søren Sørensen, formand for bestyrelsen for Tradium, samt næstformand i Dansk Industri og Håndværkets medaljefond Østjylland. T 4029 6001 / M post@greso.dk

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig