Søg på tradium.dk

Nyheder

Unge blev klogere på fremtiden

 
 

02. november 2017

1000 unge og deres forældre besøgte den årlige uddannelsesaften for erhvervsuddannelserne. Der blev tanket op med ny viden hos både de unge og forældrene.

Foto: Uddannelsesvejleder Inge Marie Østergaard fra Tradium fik givet Linda Krop og hendes mor Ulla Lauersen helt ny viden om Lindas muligheder.

Tømrer eller tjener, murer eller mekaniker. Det var blot nogle af de erhvervsuddannelser, de unge og deres forældre i Randers kunne møde på den årlige uddannelsesaften i Randers Arena.

 ”Vi fik nogle helt andre oplysninger, end vi havde regnet med. Efter at have talt med vejlederne på Tradium er blevet meget klogere på opbygningen af erhvervsuddannelserne. Vi har fundet ud af, at min datter kan begynde direkte på Grundforløb 2, fordi hun har en HF i bagagen. Det er rigtig godt, at vi ved det nu, så hun får travlt med at finde ud af, om hun vil uddanne sig som frisør eller salgsassistent, som hun har stor interesse i”, siger Ulla Lauersen, der er mor til Linda Krop.

Som noget nyt var der på uddannelsesaftenen i Randers Arena ud over vejledere, elever og undervisere også arbejdsgivere med. På den måde kunne de unge og deres forældre tale med mestrene og de elever, der er i lære for at danne sig et bedre indtryk af hverdagen og opgaverne i erhvervsfagene.

”Det har været rart at møde virksomhederne. Så blev det lettere at se, hvad man kan blive bagefter. Det var især fedt at snakke med eleverne fra virksomheden og få deres syn på at være i lære” fortæller Linda Krop.

Investering i fremtiden

Det var mange af de lokale virksomheder, der stod side om side med uddannelserne, så der var en tæt kobling til erhvervslivet. En af de virksomheder, der deltog, var Frode Lauersen, der har 45 kontorelever.

”For os er det en god investering i fremtiden. Der er kamp om de gode elever, så vi vil gerne være med til at vække interessen for faget. Vi havde taget fire af vores unge elever med, og det var tydeligt, at de unge hellere ville tale med dem, end os voksne. Vi kunne så tale med forældrene, fortæller Nicoline Nickelsen, der er HR konsulent hos Frode Lauersen og selv begyndte i firmaet som elev.

Der er lavet meget om, siden far var dreng

I den anden side af hallen blev familien Sommer-Nielsen klogere på erhvervsuddannelsen som datateknikker. Hele familien var afsted, og her blev der også tanket op med ny viden.

”Der er lavet meget om inden for uddannelserne, siden vi var unge. Eksempelvis EUX, som både giver svendebrev og studenterhue. Den kendte vi ikke til, og den ser ud til at give en god basis. Vi står nu med et godt indblik, men også en smule forvirring, for der skal jo både vælges fag og retning”, siger Pia og Karsten Sommer-Nielsen. Det var sønnen Marc fra 8. klasse, der stod over for de mange muligheder. Han blev meget interesseret i uddannelsen som datateknikker, som kan ikke kendte i forvejen.

”Jeg blev meget nysgerrig på uddannelsen som datateknikker. Jeg interesserer mig meget for computere, og det virker til at være en bred uddannelse, hvor der er mange muligheder bagefter. Lige nu er jeg lidt i tvivl, om det skal være den eller HTX, så det håber jeg at blive klogere ved den næste uddannelsesaften for gymnasierne”, siger Marc Sommer-Nielsen.

Det var UU Randers, der havde inviteret de unge og deres forældre, og derfra var tomlen op i forhold til aftenen.

”Vi er meget tilfredse med, at uddannelsesaftenen har været så velbesøgt. Jeg synes, at både uddannelserne og virksomhederne har gjort sig umage, så der har virkelig været noget at komme efter”, slutter Morten Skivild, der er leder af UU Randers.

Den 13. og 14. november er der uddannelsesaftener for gymnasieuddannelserne.

 

Yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig