Søg på tradium.dk

Nyheder

Vi har verden som klasselokale

 
 

15. december 2017

Mathilda Due fra Tradium Handelsgymnasiet har været med sin klasse fire uger i USA og hun oplevede at få den ægte vare ved at bo hos en familie og gå i amerikansk skole.

Foto: Mathilda Due var sammen med resten af holdet på Global Stuides fra Tradium Handelsgymnasiet fire uger i USA, hvor de bl.a. besøgte Microsoft.

”Turen var utrolig berigende på mange måder. Jeg boede hos en værtsfamilie, og ved at bo hos dem i fire uger kom jeg tæt på deres hverdag og blev en del af familien. Der var lige en tilvendingsproces den første tid, for deres hverdag er anderledes struktureret end hjemme i Randers, hvor jeg bor”, fortæller Mathilda Due, der går i 3.g. på Tradium Handelsgymnasiet.

Man skal give lige så meget, som man tager i mod

”Jeg har lært, at det med at falde godt til handler om at turde give noget af sig selv og lægge noget ud på bordet. Man skal give lige så meget, som man tager i mod, for at man kan føle sig godt tilpas i et nyt hjem. Jeg oplevede at få den ægte vare i en amerikansk familie, modsat andre rejser, som er kortere eller på hotel”.

Mathilda går på linjen Global Studies og det betyder, at hun har været på internationale studieforløb på alle tre år. I 1.g gik turen tre uger til England. På andet år gik turen to uger til Kina, mens 3.g har budt på fire uger i Seattle i USA.

Lærte om the american dream

Under opholdet gik Mathilda på University of Washington, der er en kæmpe by i byen, hvor der både er butikker, boghandler og fodboldhold. Undervisningen handlede bl.a. om digital marketing og innovation.

”Vi gik i skole, akkurat som i Danmark, men med amerikanske lærere. Det var virkelig fedt og gav mig et stort fagligt udbytte. Jeg var meget optaget af faget american dream, hvor vi lærte om kultur og fik viden om, hvordan den amerikanske DNA er bygget op. Selve skoledagen var anderledes en vores, fx havde vi kun én pause i løbet af dagen, som til gengæld varede en time”.

Mathilda lagde også mærke til, at amerikanerne har et andet forhold til mad, og at det ikke virker så vigtigt med viden om, hvor maden kommer fra eller gode råvarer.

”Det vigtigste, jeg har taget med mig hjem, er, at jeg har lært en masse om, hvor mine grænser går. Jeg er blevet meget klogere på, hvad jeg kan selv, og hvor jeg bliver udfordret, når jeg møder nyt. Også fagligt har jeg fået nye spændende ting med hjem og fået udvidet mit engelske ordforråd markant”.

Mathildas råd til andre er, at det et vigtigt at tage ud i verden og prøve og stå på egne ben: ”Når man kaster sig ud i det, får man mange erfaringer om, hvad det er, man kan. Og evnen til at forstå andre kulturer, kan bruges resten af livet”.

 

Yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig