Søg på tradium.dk

Nyheder

En ny retning

 
 

25. januar 2024

Maria og Daniel har begge haft gode oplevelser med fodterapeutfaget

Maria havde arbejdet som social- og sundhedsassistent i 21 år. Her mødte hun ofte dygtige fodterapeuter og fodplejere, som inspirerede hende til at ændre retning.

- Efter mange år tænkte jeg, at jeg skulle noget andet i mit arbejdsliv. Jeg undersøgte forskellige uddannelser, men kom i tanke om fodplejerne og fodterapeuterne, som jeg ofte havde et tæt samarbejde med. Det var meget berigende at se, hvordan de kunne gøre en forskel for borgerne, og det inspirerede mig til at gå den vej, fortæller Maria, da også ville kunne bruge hendes tidligere erfaring i den nye karriere.

Til at starte med valgte hun at fortsætte arbejdet som social- og sundhedsassistent og læse til fodplejer ved siden af. Men undervejs fandt hun ud af, at hun skulle ændre kursen en smule. 

- Jeg endte med at vælge fodplejeruddannelsen af praktiske årsager. Men allerede efter få måneder fandt jeg dog ud af, at det var statsautoriseret fodterapeut, jeg reelt skulle være. Jeg havde tit mange spørgsmål og ville gerne gå dybere ned i teorien, så jeg kunne mærke, at fodterapeutuddannelsen var det rigtige for mig, da den netop er mere dybdegående. Især på andet og tredje modul begynder man at kunne se en sammenhæng mellem det hele, siger Maria.

Hun føler nu, at hun har fundet sin rette hylde og er også glad for studiemiljøet. Både klassekammeraterne og underviserne føler hun også er meget engagerede og inspirerende.

- Jeg er glad for den måde, lærerne er på. Man mærker, at de gerne vil lære fra sig og vil gøre alt for, at vi får den viden, vi skal have, så de er sikre på, at vi er ordentlig klædt på til at komme ud og arbejde med faget. Derudover er det en mindre skole, og det gør noget for sammenholdet, fortæller Maria.

 

Maria ville ændre retning i hendes arbejdsliv

 

Daniel Bomark arbejder til dagligt som ortopædkirurg. Men før tiden på medicinstudiet begyndte, havde han også prøvet kræfter med fodterapeutfaget.

- Da jeg gik på gymnasiet, arbejdede jeg ved et teleselskab. Derfor var der oplagt, at blive i den branche efterfølgende. Men efter nogle år i detailbranchen, havde jeg brug for nye udfordringer. Min mor var statsautoriseret fodterapeut og har altid været meget glad for sit arbejde. Så jeg tænkte, at den uddannelse vil jeg også prøve, og så måtte vi se, hvad der skulle ske bagefter, fortæller Daniel. Efter at have fået sin statsautorisation endte han med at specialisere sig i indlæg samt gang- og løbeanalyse.

Daniel havde også overvejet medicinstudiet, men vidste godt, at uddannelsen som statsautoriseret fodterapeut, ikke gav merit. Dog gjorde uddannelsen, at han kunne arbejde på deltid som fodterapeut, mens han gik i gang med at uddanne sig til læge. Det gjorde en stor forskel, da han havde stiftet familie, inden han startede på studiet. Ligeledes havde han en indsigt i anatomi med sig, men også meget erfaring med patientkontakt, som andre læger ikke nødvendigvis har haft i samme grad.

- Jeg havde godt styr på anatomien på medicinstudiet. Der er mange knogler, muskler og led i lår, underben og fod, som jeg vidste meget om. Og så er der også det med seniorkontakten. Som ung læge er man jo meget lidt erfaren, i forhold til arbejdet med patientkontakt. Man har seks år på universitetet og så står der lige pludselig nogle patienter på ens liste. Der gav det meget, at jeg var vant til netop det aspekt og det gjorde det også, at jeg havde haft det tværfaglige samarbejde med praktiserede læger, sygeplejersker, fysioterapeuter osv. som fodterapeut, siger Daniel.

Daniel vil da heller ikke undvære erfaringen fra fodterapeutfaget og mener også, at det er en uddannelse med gode fremtidsmuligheder. For der bliver flere og flere sportsaktive der har behov for fodindlæg. Desuden ser vi ind i en aldrene befolkning med flere og flere seniorer, som kan bruge hjælp til alt fra fodpleje til fodindlæg. Derfor fandt han også faget meget givende, da man virkelig kan mærke, at ens arbejde gør en forskel.

En sjov afsluttende bemærkning er, at Daniels kone faktisk også er uddannet fodterapeut. Hun er aktuelt i fuld gang med at kortlægge børns fodpatologi i en stor undersøgelse, som laves i samarbejde med Rigshospitalet ortopædkirurger.

- Mere "fodnørdet" bliver det ikke, griner Daniel.

 

Daniel arbejder i dag som ortopædkirurg, men er også uddannet fodterapeut

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig